Tiramisu met gekonfijte appeltjes en speculooskoekjes
Dessert
- Bereidingstijd:
25'
- Baktijd:
20'
- Moeilijkheid:
Moeilijk


Ingrediënten
Voor de tiramisu:
- 250 g mascarpone
- 3 eieren
- 80g Pure Via Alternatief voor Rietsuiker
Voor de appeltjes:
- 2 grote kookappels
- 2 volle eetlepels Pure Via Alternatief voor Rietsuiker.
Voor de koekjes (10 koekjes):
- 35 g zachte boter
- 50g Pure Via Alternatief voor Rietsuiker
- 1 eigeel
- 60 g bloem
- 1 snufje zout
- 1 snufje bicarbonaat
- 1 koffielepel gemalen kaneel
- ½ koffielepel gemalen nootmuskaat
- ½ koffielepel gemalen gember
- ½ koffielepel gemalen kardemom
- 1 eetlepel water
Bereiding
- 1
Maak de koekjes: meng de boter met de Pure Via Alternatief voor Rietsuiker in een kom. Voeg het eigeel, de bloem, het zout, het bicarbonaat, de specerijen en het water toe en meng tot je een homogeen deeg hebt.
- 2
Verwarm de oven voor op 170°C.
- 3
Bestrooi je werkblad met bloem, rol het deeg uit en steek met een uitsteekvorm van 4 tot 5 cm 10 koekjes uit. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
- 4
Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Bak ze enkele minuten in een pan met de Pure Via Alternatief voor Rietsuiker tot ze mooi goudbruin zijn. Zet ze apart.
- 5
Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop in een kom de eigelen op met de Pure Via Alternatief voor Rietsuiker. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop in een tweede kom de eiwitten stijf met een elektrische handmixer en spatel ze voorzichtig onder het eerste mengsel.
- 6
Verbrokkel een koekje in elk glas, leg er enkele schijfjes gekonfijte appel op en daarna een beetje mascarponemengsel. Verbrokkel opnieuw een koekje in elk glas, verdeel de rest van de appelschijfjes en daarna de rest van het mascarponemengsel over de glazen. Verkruimel er de rest van de koekjes over. Zet de glazen 2 tot 3 uur in de koelkast voor je ze serveert.