Repen Cookie cheesecake met chocoladestukjes

Dessert

  • Bereidingstijd:

    15'

  • Baktijd:

    35'

  • Moeilijkheid:

    Moeilijk

Twee klassieke recepten verenigd in één heerlijk recept, perfect om aan een zoet verlangen te voldoen.

Ingrediënten

Voor 16 repen

Cookiedeeg

  • 134 g Pure Via® Stevia of 402 g Pure Via® Erythritol 100%
  • 115 g zachte boter
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 192 g amandelmeel
  • 100 g ongesuikerde geraspte kokosnoot
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • ½ Koffielepel zout
  • 45 g ongesuikerde chocoladestukjes

Vulling :

  • 340 g roomkaas natuur
  • 67 g Pure Via® Stevia of 201 g Pure Via® Erythritol 100%
  • 58 g opklopbare room met een verlaagd vetgehalte
  • ½ koffielepel gemalen kaneel
  • 1 ei
  • ½ koffielepel vanille-extract

Bereiding

  • 1

    Voor het cookiedeeg:
    Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in met behulp van een bakspray. Zet apart.

  • 2

    Klop in een grote kom de Pure Via® Stevia met de boter tot een luchtig mengsel; werk er het ei en de vanille onder.

  • 3

    Meng in een andere kom het amandelmeel, de geraspte kokosnoot, het bakpoeder en het zout met een garde; werk deze droge ingrediënten onder het botermengsel tot zich een deeg vormt.

  • 4

    Druk twee derde van het deeg in de ingevette bakvorm; zet de rest van het deeg apart.

  • 5

    Bak 10 tot 12 minuten in de oven en tot de randen licht goudkleurig zijn. Laat volledig afkoelen. Meng de chocoladestukjes onder de rest van het deeg; zet het apart.

  • 6

    Voor de vulling:
    Klop in een grote kom de roomkaas, de zoetstof, de room en de kaneel tot een mooi glad mengsel; werk er het ei en de vanille onder tot je een mooi homogeen mengsel hebt.

  • 7

    Giet dit mengsel over de gebakken bodem in de bakvorm. Verbrokkel het deeg met de chocoladestukjes erover; druk lichtjes aan zodat het deeg aan de vulling blijft kleven.

  • 8

    Bak in de oven gedurende 22 tot 25 minuten of tot de bovenkant er mooi goudbruin en gebakken uitziet, maar er nog kleine oneffenheden in het midden zijn. Laat volledig afkoelen. Zet minstens 2 uur in de koelkast tot de taart goed stevig is. Snijd in repen. (Kan in een luchtdichte verpakking tot 3 dagen worden bewaard in de koelkast).

OVERHEERLIJKE

Recepten