Panna cotta, abrikozencoulis met rozemarijn
Dessert
- Bereidingstijd:
10'
- Baktijd:
2 h
- Moeilijkheid:
Gemiddeld


Ingrediënten
- 50 cl vloeibare room met een verlaagd vetgehalte
- 5 eetlepels Pure Via® Kristalkorrel zonder calorieën
- 2 tot 3 blaadjes gelatine
Voor de coulis:
- 8 verse abrikozen
- 2 eetlepels Pure Via® Kristalkorrel zonder calorieën
- 10 blaadjes rozemarijn
- 5 cl water
Weetje van de chef: je kunt de panna cotta’s extra aroma geven door vanille, een specerij zoals kardemom of een vers kruid te laten trekken in de warme room.
Bereiding
- 1
Voor de panna cotta:
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water.Verwarm 15 cl room, voeg de Pure Via® toe. Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan de warme room. Meng om de gelatine te doen oplossen, giet dit mengsel dan bij de rest van de room en meng opnieuw. Verdeel de room over mooie glaasjes en laat die minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- 2
Voor de coulis:
Spoel en ontpit de abrikozen. Snijd ze in stukjes en doe ze in een blender met een tiental blaadjes rozemarijn, de Pure Via® en het water. Mix tot een dikke coulis. Zeef de coulis in een puntzeef of een fijne zeef om de stukjes rozemarijn te verwijderen. Zet de coulis in de koelkast.Giet net voor het serveren een beetje coulis over elke panna cotta.