Muffins met bosbessen

Dessert

  • Bereidingstijd:

    15'

  • Baktijd:

    35'

  • Moeilijkheid:

    Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 75 g zachte ongezouten boter
  • 150 g Pure Via® Patisserie
  • 2 middelgrote eieren
  • 175 g Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 6 eetlepels melk
  • 250 g bloem
  • 2 koffielepels gist
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • een snufje zout
  • 150 g bosbessen
  • 25 g amandelschilfers

Tip: voor een alternatief zonder noten kun je de amandelschilfers vervangen door geroosterde kokosschilfers.

Bereiding

  • 1

    Verwarm je oven voor op 180°C/160°C hetelucht stand. Plaats papieren vormpjes in een muffinbakplaat voor 12 muffins en zet apart. 

  • 2

    Meng de boter en de Pure Via® Patisserie in een grote kom met een elektrische handmixer tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de Griekse yoghurt, het vanille-extract en de melk toe en meng alles.

  • 3

    Zeef in een andere kom de bloem, de gist, het natriumbicarbonaat en het zout. Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een homogeen beslag. Meng er de bosbessen onder en verdeel het beslag over de 12 papieren muffinvormpjes. Strooi de amandelschilfers over de muffins.

  • 4

    Plaats de muffinbakplaat in de oven en bak gedurende 18 tot 20 minuten of tot de muffins mooi gerezen zijn en een goudbruine kleur hebben.

  • 5

    Laat de muffinbakplaat 15 minuten afkoelen alvorens de muffins eruit te halen. Laat de muffins volledig afkoelen. 

OVERHEERLIJKE

Recepten