Millefeuille met frambozen

Dessert

  • Bereidingstijd:

    20'

  • Baktijd:

    7'

  • Moeilijkheid:

    Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 3 bladen filodeeg
  • 250 g frambozen
  • 40 g boter met een verlaagd vetgehalte
  • 75 g Pure Via® 100% Erythritol
  • 100 g room met een verlaagd vetgehalte
  • 80 g Griekse yoghurt met 0% vet
  • 2 g agar agar (natuurlijke gelatine)

Bereiding

  • 1

    Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.

  • 2

    Snijd rondjes met een diameter van 15 cm uit het filodeeg.

  • 3

    Bestrijk elk rondje filodeeg met gesmolten boter.

  • 4

    Bak de rondjes ongeveer 7 minuten in de oven op 180°C. Ze moeten mooi goudbruin en licht krokant zijn.

  • 5

    Meng de agar agar met 50 ml water en breng aan de kook. Giet onmiddellijk in een kom en laat afkoelen.

  • 6

    Meng de room, de Griekse yoghurt en de Pure Via®.

  • 7

    Werk de opgeloste agar agar onder het roommengsel en doe het geheel in een spuitzak.

  • 8

    Om de millefeuilles op te bouwen: leg een filorondje op een bord en bedek het met een laagje roommengsel van 1 cm. Leg er een laag frambozen op en herhaal tot elk gebakje compleet is.

OVERHEERLIJKE

Recepten