Millefeuille met frambozen
Dessert
- Bereidingstijd:
20'
- Baktijd:
7'
- Moeilijkheid:
Gemakkelijk


Ingrediënten
- 3 bladen filodeeg
- 250 g frambozen
- 40 g boter met een verlaagd vetgehalte
- 75 g Pure Via® 100% Erythritol
- 100 g room met een verlaagd vetgehalte
- 80 g Griekse yoghurt met 0% vet
- 2 g agar agar (natuurlijke gelatine)
Bereiding
- 1
Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
- 2
Snijd rondjes met een diameter van 15 cm uit het filodeeg.
- 3
Bestrijk elk rondje filodeeg met gesmolten boter.
- 4
Bak de rondjes ongeveer 7 minuten in de oven op 180°C. Ze moeten mooi goudbruin en licht krokant zijn.
- 5
Meng de agar agar met 50 ml water en breng aan de kook. Giet onmiddellijk in een kom en laat afkoelen.
- 6
Meng de room, de Griekse yoghurt en de Pure Via®.
- 7
Werk de opgeloste agar agar onder het roommengsel en doe het geheel in een spuitzak.
- 8
Om de millefeuilles op te bouwen: leg een filorondje op een bord en bedek het met een laagje roommengsel van 1 cm. Leg er een laag frambozen op en herhaal tot elk gebakje compleet is.
OVERHEERLIJKE
Recepten