Granita met aardbeien
Dessert
- Bereidingstijd:
20'
- Baktijd:
0'
- Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Een verfrissend dessert met een laag vetgehalte.


Ingrediënten
Voor 6 personen
- 450 g/1 doosje aardbeien, steeltjes verwijderd
- 2 eetlepels Pure Via® Stevia
- Sap van een halve limoen
Advies: eet de granita bij voorkeur binnen een week op. Je kunt de bereiding wel maximum een maand in de diepvries bewaren, maar de smaak zal fletser worden.
Bereiding
- 1
Doe de aardbeien in een keukenmachine samen met de Pure Via® Stevia en mix tot je aardbeienpuree hebt.
- 2
Voeg nu 450 ml water en het limoensap toe en mix met korte pulsen. Giet het mengsel door een zeef in een grote kruik of kom.
- 3
Giet het gezeefde mengsel in een ondiepe schaal die geschikt is voor de diepvries en zet de schaal twee uur in de diepvries. Haal de schaal eruit en mix het mengsel in de keukenmachine. Doe het opnieuw in de schaal en zet de schaal in de diepvries tot het mengsel bevroren is. Schep het mengsel uit de schaal met een lepel om het te serveren.
OVERHEERLIJKE
Recepten