Cookies met chocoladestukjes
Dessert
- Bereidingstijd:
15'
- Baktijd:
15'
- Moeilijkheid:
Gemakkelijk


Ingrediënten
- 75 g zachte ongezouten boter
- 100 g Pure Via® Rietsuiker
- 65 g Pure Via® Patisserie
- 1 koffielepel vanille-extract
- 1 middelgroot ei
- 200 g bloem
- 1 koffielepel gist
Tip: je kunt de ongebakken deegbolletjes voor de cookies in een luchtdichte doos invriezen. Je kunt ze zo maximaal 3 maanden bewaren.
Bereiding
- 1
Doe de boter, de Pure Via® Rietsuiker en de Pure Via® Patisserie in een kom. Meng met een elektrische handmixer tot een licht en luchtig beslag.
- 2
Voeg het vanille-extract en het ei toe en meng tot je een smeuïge consistentie hebt. Voeg de bloem, de gist en het zout toe en meng alles goed. Meng de stukjes chocolade onder het beslag.
- 3
Verdeel het mengsel in 10 bolletjes, druk ze plat met de hand en leg ze op twee bakplaten bedekt met bakpapier. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
- 4
Verwarm je oven voor op 180°C / 160°C hetelucht stand.
- 5
Bak de cookies 10 tot 12 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen voor je ze serveert.
OVERHEERLIJKE
Recepten