Chocolade-hazelnootbrownie

Dessert

  • Bereidingstijd:

    20'

  • Baktijd:

    40'

  • Moeilijkheid:

    Gemiddeld

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 200 ml room
  • 200 g Pure Via® Alternatief voor Rietsuiker
  • 70 g hazelnootpuree
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels gedehydrateerde kokosnoot
  • 3 eetlepels volkoren tarwebloem
  • 75 g hele hazelnoten
  • Boter om in te vetten

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de room, de Pure Via® Alternatief voor Rietsuiker en de hazelnootpuree in een kookpot en warm rustig op.

  • 2

    Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg ze toe aan het warme mengsel. Meng tot je een gladde textuur hebt.

  • 3

    Voeg 2 eetlepels kokosnoot en de bloem toe en meng goed.

  • 4

    Scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de eigelen toe aan het chocolademengsel.

  • 5

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het andere mengsel.

  • 6

    Vet een ovenschaal of bakvorm in en bestrooi ze met de rest van de geraspte kokosnoot.

  • 7

    Vul de schaal met het deegmengsel en verdeel er de hazelnoten over.

  • 8

    Bak 30 tot 40 minuten in de oven. Controleer of het deeg gaar is met een vork – de vork moet er droog uitkomen.

OVERHEERLIJKE

Recepten