Chocolade-hazelnootbrownie
Dessert
- Bereidingstijd:
20'
- Baktijd:
40'
- Moeilijkheid:
Gemiddeld


Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 200 ml room
- 200 g Pure Via® Alternatief voor Rietsuiker
- 70 g hazelnootpuree
- 3 eieren
- 3 eetlepels gedehydrateerde kokosnoot
- 3 eetlepels volkoren tarwebloem
- 75 g hele hazelnoten
- Boter om in te vetten
Bereiding
- 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de room, de Pure Via® Alternatief voor Rietsuiker en de hazelnootpuree in een kookpot en warm rustig op.
- 2
Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg ze toe aan het warme mengsel. Meng tot je een gladde textuur hebt.
- 3
Voeg 2 eetlepels kokosnoot en de bloem toe en meng goed.
- 4
Scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de eigelen toe aan het chocolademengsel.
- 5
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het andere mengsel.
- 6
Vet een ovenschaal of bakvorm in en bestrooi ze met de rest van de geraspte kokosnoot.
- 7
Vul de schaal met het deegmengsel en verdeel er de hazelnoten over.
- 8
Bak 30 tot 40 minuten in de oven. Controleer of het deeg gaar is met een vork – de vork moet er droog uitkomen.
OVERHEERLIJKE
Recepten