Charlotte met aardbeien

Dessert

  • Bereidingstijd:

    30'

  • Baktijd:

    10'

  • Moeilijkheid:

    Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 200 ml opklopbare room
  • 250 g aardbeien
  • 350 g platte kaas (0% vet)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje, opengesneden en met de zaadjes eruit geschraapt
  • 180 g Pure Via® 100% Erythritol
  • 2 citroenen
  • 12 Madeirakoekjes
  • 100 ml vloeibare rietsuiker

Bereiding

  • 1

    Meng de vloeibare rietsuiker met het sap van één citroen en doop de koekjes snel in dit mengsel. Schik ze vervolgens in een charlottevorm.

  • 2

    Laat de gelatine weken in een grote kom koud water.

  • 3

    Gebruik de andere citroen om zeste te maken en pers daarna het sap ervan uit. Giet het sap in een potje en warm het snel op. Voeg er, zodra het sap warm is, de uitgeknepen gelatine aan toe.

  • 4

    Meng in een kom de Pure Via® en de platte kaas met de citroenzeste en de vanillezaadjes.

  • 5

    Voeg het warme citroenmengsel bij het kaasmengsel en meng.

  • 6

    Klop de slagroom op en werk voorzichtig onder het voorgaande mengsel.

  • 7

    Spoel de aardbeien en dep ze droog. Snijd ze in vier en leg ze op de bodem van de vorm. Giet het kaasmengsel in de vorm tot deze vol is

OVERHEERLIJKE

Recepten