Bananenbrood

Dessert

  • Bereidingstijd:

    20'

  • Baktijd:

    1h 15'

  • Moeilijkheid:

    Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 3 grote bananen (+ 1 voor de afwerking)
  • 200 g Pure Via® Patisserie
  • 2 eieren
  • 125 g lichtgezouten boter
  • 1 vanillestokje
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 165°C.

  • 2

    Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.

  • 3

    Pel de bananen en plet ze samen met de Pure Via® Patisserie en de vanillezaadjes.

  • 4

    Laat de boter rustig smelten. Voeg de eieren en de boter toe aan de bananen en meng.

  • 5

    Voeg tot slot de bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm van circa 25 cm.

  • 6

    Pel de laatste banaan en snijd hem overlangs in twee. Leg de 2 helften boven op het deeg en zet de cakevorm gedurende 75 minuten in de oven.

  • 7

    Laat de cake na de baktijd afkoelen en bewaar hem in huishoudfolie op een koele plaats.

OVERHEERLIJKE

Recepten