Bananenbrood
Dessert
- Bereidingstijd:
20'
- Baktijd:
1h 15'
- Moeilijkheid:
Gemakkelijk


Ingrediënten
- 3 grote bananen (+ 1 voor de afwerking)
- 200 g Pure Via® Patisserie
- 2 eieren
- 125 g lichtgezouten boter
- 1 vanillestokje
- 200 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
Bereiding
- 1
Verwarm de oven voor op 165°C.
- 2
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
- 3
Pel de bananen en plet ze samen met de Pure Via® Patisserie en de vanillezaadjes.
- 4
Laat de boter rustig smelten. Voeg de eieren en de boter toe aan de bananen en meng.
- 5
Voeg tot slot de bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm van circa 25 cm.
- 6
Pel de laatste banaan en snijd hem overlangs in twee. Leg de 2 helften boven op het deeg en zet de cakevorm gedurende 75 minuten in de oven.
- 7
Laat de cake na de baktijd afkoelen en bewaar hem in huishoudfolie op een koele plaats.
OVERHEERLIJKE
Recepten