Abrikozen blondies

Dessert

  • Bereidingstijd:

    15'

  • Baktijd:

    20'

  • Moeilijkheid:

    Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 275 g bakmargarine
  • 180 Pure Via Patisserie
  • 50 g maiszetmeel
  • 100 ml water
  • 3 abrikozen ontpit
  • 50 gr amandelmeel
  • 250 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 175 gram abrikozen in kleine stukjes
  • 3 el abrikozenconfituur

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtstand).

  • 2

    Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een grote mengkom.

  • 3

    Mix de 3 abrikozen met het water tot een gladde coulis en smelt de bakmargarine op een laag vuur.

  • 4

    Meng de 175 g abrikozen in blokjes onder de droge ingrediënten.

  • 5

    Giet de gesmolten bakmargarine en abrikozencoulis erbij en meng tot een beslag.

  • 6

    Smeer een bakvorm van 25 x 30 cm in en bestrooi met bloem.

  • 7

    Verdeel het beslag en zet 25 à 30 min in de oven.

  • 8

    Laat afkoelen, en besmeer met abrikozenconfituur net voor het opeten. Smakelijk!

OVERHEERLIJKE

Recepten