Ontbijt pannenkoekjes met stevia*
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 2 eetlepels Pure Via Kristalkorrel
- 1 volle theelepel bakpoeder
- 3 eieren, gesplitst
- 300 ml melk
- Zonnebloem- of arachideolie
Bereiding
- Zeef de bloem met de Pure Via en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Klop de eierdooiers los in de melk.
- Giet ½ van de melk in het kuiltje en klop langzaam met een klopper tot een glad beslag.
- Giet er nu de rest van de melk bij en klop opnieuw tot een homogeen beslag.
- Klop de eiwitten tot stevige pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
- Gebruik ongeveer 50 ml beslag per pannenkoek.
- Bak de pannenkoekjes gedurende een minuut per kant.
- Serveer 3 pannenkoekjes per persoon.
- Serveer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld banaan en Griekse yoghurt.
Optie: Bosbespannenkoekjes: Voeg 200 g blauwe bosbessen aan het beslag toe.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook