Abrikozencrumble met havervlokken
Ingrediënten:
- 12 abrikozen
- 2 eetlepels honing
- 10 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
Voor de crumble
- 140 g havervlokken
- 20 g amandelschilfers
- 75 g boter
- 50 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
Bereiding
- Spoel de abrikozen, dep ze droog, snijd ze in twee en ontpit ze.
- Giet ze samen met de honing in een kookpot en bestrooi ze met Pure Via Rietsuiker & Stevia*.
- Laat ze samen met 2 eetlepels water enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot de vruchten hun sap goed hebben afgegeven. Houd ze apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom de boter, de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en de havervlokken tot een homogeen geheel.
- Verdeel het fruit over een ovenschaal en bedek het met het havervlokkenmengsel.
- Bak het geheel gedurende 40 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en laat de crumble een twintigtal minuutjes afkoelen. Serveer lauw.
- Tip: als er geen verse abrikozen verkrijgbaar zijn, kunt u ook halve abrikozen uit blik gebruiken.
(* ) Met steviolglycosiden
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook