Wafels
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- 75 g Pure Via Kristalkorrel
- 500 ml melk
- 250 ml water
- 25 g verse gist
- 4 eieren, gesplitst
- 125 g boter of margarine, gesmolten
- Zonnebloem- of arachideolie om het wafelijzer in te vetten
Bereiding
- Giet de melk en het water in een pan en verwarm tot de vloeistof lauw is.
- Verkruimel de gist in een kopje en roer los met een paar eetlepels van de lauwe melk.
- Voeg de gist daarna toe aan de rest van de melk.
- Laat het mengsel gedurende een paar minuten rusten.
- Zeef ondertussen de bloem met de Pure Via in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Roer de eidooiers met de rest van de melk los en giet in het kuiltje.
- Roer tot een glad geheel en klop er dan de gesmolten boter door.
- Klop de eiwitten tot stevige pieken en spatel die voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag afgedekt op een tochtvrije plaats gedurende anderhalf uur rijzen.
- Verhit het wafelijzer, vet het licht in met de olie en bak de wafels goudbruin.
- Serveer onmiddellijk.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook