Panna cotta van limoen met compote van nectarines

Panna cotta van limoen met compote van nectarines

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

236

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediƫnten:

Voor de panna cotta

  • 60 cl room met een verlaagd vetgehalte
  • 20 cl magere melk
  • 35 g Pure Via Kristalkorrel
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 limoenen

Voor de compote

  • 1 witte nectarine
  • 1 gele nectarine
  • 3 eetlepels Pure Via Kristalkorrel
  • 8 zwarte peperbolletjes

Bereiding

  • Laat de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.
  • Rasp de limoenen en giet de limoenrasp samen met de room, de melk en de Pure Via Kristalkorrel in een kookpot.
  • Verwarm het mengsel en laat het daarna van het vuur gedurende 30 minuten trekken.
  • Zeef de room en warm ze opnieuw op een zacht vuurtje op.
  • Neem de kookpot van het vuur en voeg er de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe.
  • Meng goed en giet dit mengsel in kleine glaasjes.
  • Dek de glaasjes af met huishoudfolie en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Spoel de nectarines en dep ze droog.
  • Ontpit ze en snijd ze in stukjes.
  • Giet de nectarinestukjes samen met de Pure Via Kristalkorrel en de peperbolletjes in een kookpot.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 10 tot 15 minuten koken tot het fruit compote wordt.
  • Laat afkoelen. Serveer lauw met de gekoelde panna cotta.
Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie