Rijst met peer, granen en zaden

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

Rijst

  • 50 g dessertrijst, 10 minuten geweekt in water
  • 250 g volle rauwe melk
  • ½ vanillestok
  • 10 g Pure Via ® Kristalkorrel
  • 10 cl opgeklopte room

Compote van peer

  • 5 peren
  • 500 g water
  • Sap 1 citroen
  • 5 g Pure Via ® Kristalkorrel

Poeder peer

  • 3 peren
  • Scheut olijfolie
  • 3 g Pure Via ® Kristalkorrel

IJs van granen en zaden

  • 20 g lijnzaad
  • 20 g havermout
  • 20 g chicorei
  • 20 g mout
  • 1 l volle melk
  • 30 g Pure Via ® Kristalkorrel
  • 2 g maïzena

Bereiding

Rijst

  • Laat 50 g dessertrijst, 250 g volle rauwe melk, ½ vanillestok en 10 g Pure Via ® Kristalkorrel 23 minuten samen koken.
  • Laat dit afkoelen op ijs. Spatel 10 cl opgeklopte room eronder.

Compote van peer

  • Mix 5 peren, 500 g water, het sap van 1 citroen en 5 g Pure Via ® Kristalkorrel en laat dit op een zacht vuurtje volledig inkoken.
  • Laat de compote daarna afkoelen en wrijf door een fijne zeef.

Poeder peer

  • Mix 3 peren, een scheutje olijfolie en 3 g Pure Via ® Kristalkorrel en strijk uit op bakpapier.
  • Laat drogen in een open oven op 75°C en mix dit tot poeder.

IJs van granen en zaden

  • Rooster 20 g lijnzaad, 20 g havermout, 20 g chicorei en 20 g mout.
  • Laat dit opkoken met 1 l volle melk, 30 g Pure Via ® Kristalkorrel en 2 g maïzena.
  • Mix dit alles en giet het door een fijne zeef.
  • Doe het mengsel in de ijsturbine en laat het tot smeuïg ijs draaien.

Afwerking

  • Voeg enkele stukjes verse peer toe.


Dit heerlijke recept werd ontwikkeld door Sterrenchef Olly Ceulenaere.

Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie