Rijst met peer, granen en zaden

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

Rijst

  • 50 g dessertrijst, 10 minuten geweekt in water
  • 250 g volle rauwe melk
  • ½ vanillestok
  • 10 g Pure Via ® Kristalkorrel
  • 10 cl opgeklopte room

Compote van peer

  • 5 peren
  • 500 g water
  • Sap 1 citroen
  • 5 g Pure Via ® Kristalkorrel

Poeder peer

  • 3 peren
  • Scheut olijfolie
  • 3 g Pure Via ® Kristalkorrel

IJs van granen en zaden

  • 20 g lijnzaad
  • 20 g havermout
  • 20 g chicorei
  • 20 g mout
  • 1 l volle melk
  • 30 g Pure Via ® Kristalkorrel
  • 2 g maïzena

Bereiding

Rijst

  • Laat 50 g dessertrijst, 250 g volle rauwe melk, ½ vanillestok en 10 g Pure Via ® Kristalkorrel 23 minuten samen koken.
  • Laat dit afkoelen op ijs. Spatel 10 cl opgeklopte room eronder.

Compote van peer

  • Mix 5 peren, 500 g water, het sap van 1 citroen en 5 g Pure Via ® Kristalkorrel en laat dit op een zacht vuurtje volledig inkoken.
  • Laat de compote daarna afkoelen en wrijf door een fijne zeef.

Poeder peer

  • Mix 3 peren, een scheutje olijfolie en 3 g Pure Via ® Kristalkorrel en strijk uit op bakpapier.
  • Laat drogen in een open oven op 75°C en mix dit tot poeder.

IJs van granen en zaden

  • Rooster 20 g lijnzaad, 20 g havermout, 20 g chicorei en 20 g mout.
  • Laat dit opkoken met 1 l volle melk, 30 g Pure Via ® Kristalkorrel en 2 g maïzena.
  • Mix dit alles en giet het door een fijne zeef.
  • Doe het mengsel in de ijsturbine en laat het tot smeuïg ijs draaien.

Afwerking

  • Voeg enkele stukjes verse peer toe.


Dit heerlijke recept werd ontwikkeld door Sterrenchef Olly Ceulenaere.

Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook