Crêpes suzette met sinaasappel

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Agavesiroop & Stevia*

Ingrediënten:

Voor het pannenkoekendeeg:

  • 125g bloem
  • 2 eieren
  • 25cl magere melk
  • De fijngeraspte schil van 1 bio-sinaasappel

Voor de garnituur:

  • 90g lichtgezouten boter op kamertemperatuur
  • De geraspte schil van 2 sinaasappelen
  • 1 eetlepel Pure Via Agavesiroop & Stevia
  • 5 eetlepels sinaasappelsap

Bereiding

  • Klop de eieren en de bloem tot een dik deeg en voeg er daarna geleidelijk de melk en de geraspte sinaasappelschil aan toe tot u een glad deeg zonder klontertjes krijgt. 
  • Bak de pannekoeken in een licht ingevette koekenpan. Houd ze opzij. 
  • Houd een beetje geraspte schil apart en meng de boter vervolgens met 2 eetlepels sinaasappelsap, de rest van de geraspte sinaasappelschil en de Pure Via Agavesiroop & Stevia*.
  • Leg 1 theelepel van het sinsaasappelmengsel op elke pannenkoek.
  • Vouw de pannenkoeken in 4 en leg ze in een warme koekenpan.
  • Besprenkel ze met de rest van het sinsaasappelsap en strooi er een beetje geraspte sinsaasappelschil over. 
  • Laat ze aan beide kanten opwarmen. 
  • Overgiet ze daarbij met het sap in de pan tot ze lichtjes te beginnen karamelliseren. 
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook