Chocolade hazelnootbrownie

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Agavesiroop & Stevia*

Ingrediënten:

  • 200g pure chocolade
  • 20cl room met een verlaagd vetgehalte
  • 4 eetlepels Pure Via Agavesiroop & Stevia*
  • 70g hazelnootpuree
  • 3 eieren
  • 3 opgehoopte eetlepels geraspte kokosnoot
  • 3 afgestreken eetlepels volkorenbloem
  • 75g hele hazelnoten
  • boter voor de vorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm de vloeibare room samen met de Pure Via Agavesiroop & Stevia* en de hazelnootpuree. 
  • Hak de chocolade fijn, giet er de warme vloeistof over en roer met een spatel tot de chocolade volledig gesmolten is. 
  • Voeg 2 eetlepels kokosnoot en de bloem toe en meng goed. 
  • Scheid de eieren. 
  • Voeg de eigelen toe aan het chocolademengsel en klop de eiwtten stevig op tot sneeuw.
  • Vouw ze voorzichtig onder het chocolademengsel. 
  • Beboter een vorm en bestrooi hem met de rest van de geraspte kokosnoot. 
  • Giet het deeg in de vorm en verdeel er de hele hazelnoten over.
  • Bak 30 tot 40 minuten in de oven.

Het gebak is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen. 

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook