Tarte tatin met mango

Tarte tatin met mango

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

316

Beoordeling
Product Pure Via Alternatief voor rietsuiker

Ingrediënten:

  • 1 rijpe, geurige mango
  • 40 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
  • 30 g halfgezouten boter
  • 1 rol bladerdeeg

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de mango en snijd hem in dunne schijfjes rond de pit.
  • Laat in een kookpot de Pure Via Rietsuiker & Stevia* samen met 1 eetlepel water smelten en laat het mengsel koken tot het lichtjes begint te karamelliseren.
  • Neem de kookpot van het vuur en voeg de boter toe.
  • Giet de karamel daarna in een porseleinen taartvorm en schik de mangoschijfjes erop in een mooie roosvorm.
  • Laat de mangoschijfjes zo 5 minuten bakken in de oven en rol er daarna het bladerdeeg over uit.
  • Druk het deeg goed aan tussen het fruit en de wand van de taartvorm.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en plaats de taartvorm 20 minuten in de oven.
  • Haal de taartvorm daarna uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en draai de taart snel om op een bord.
  • Serveer lauw of koud.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie