Mousse van verse kaas en kokos, brunoise van ananas
Ingrediënten:
De mousse:
• 5 cl water
• 2 eetlepels Pure Via poeder
• 3 blaadjes gelatine
• 200 g verse kaas met 0% vetgehalte
• 30 g geraspte kokosnoot
• Wit van 3 eieren
Voor de brunoise van ananas:
• 2 eetlepels Pure Via poeder
• 1 ananas
• 10 cl water
• 3 kardemom zaden
• 6 muntblaadjes
Bereiding
De Mousse:
- Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water.
- Breng de 5 cl water aan de kook met de Pure Via™. Knijp de gelatineblaadjes droog en voeg ze toe aan het mengsel. Giet dit mengsel op de verse kaas. Voeg de geraspte kokosnoot toe en meng tot een homogene massa.
- Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het kaasmengsel. Verdeel over zes individuele potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
De brunoise van ananas:
- Schil de ananas en verwijder nauwkeurig alle bruine ogen. Snij de ananas vervolgens in kleine blokjes (brunoise).
- Breng het water aan de kook, voeg de Pure Via™ en de kardemom toe. Haal van het vuur en laat trekken tot het mengsel volledig is afgekoeld. Giet het mengsel op de ananasblokjes en laat een uur trekken.
- Laat de ananas voor het serveren even uitlekken en verdeel de blokjes over de mousse.
Tip van de chef:
Dit gerecht is ook heel lekker met mango, papaja, meloen, watermeloen of kiwi.
* In vergelijking met een recept op basis van suiker en niet-light producten.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook